Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

Net als bij velen groeide de passie voor het koihouden vanuit hobby naar beroepsactiviteit.
Weliswaar als nevenactiviteit en zeker niet met het oog om er een hoofdactiviteit van te maken. De intentie is wel om na enkele jaren een pracht van een koiselectie te hebben rondzwemmen.
Onze kopers zijn hoofdzakelijk gevorderde koihobbyisten of handelaars, daarom vind u bij ons enkel kwalitatief hoogwaardige koi. Andere materialen zoals filters, voeders, … worden beperkt aangeboden. Mocht in de toekomst blijken dat de vraag toch groot is naar deze producten, overwegen we om toch de koers in die richting te zetten.

Moderne uitrusting In 3 waterreservoirs in de kelder, (8500 L, 3500 L en 2500 L) verblijven de koi in een constante temperatuur van 18 °C. Iedere bassin is apart gefilterd en wordt regelmatig gecontroleerd op waterkwaliteit. Ook de vijver (80 000 L) buiten heeft een krachtige filterinstallatie en is extra diep zodat de koi probleemloos kunnen overwinteren.
Alle vissen worden met regelmaat gecontroleerd op eventuele aanwezigheid van parasieten, bacteriele infecties of andere ziektes. Hiervoor doen we practisch geen beroep meer op een veerarts, gespecialiseerd in koi, maar voeren we hoofdzakelijk zelf de controles uit.  Na 5 jaar koi-houden kunnen we zeer goed het onderscheid maken van verschillende parasieten, schimmels, bacteriën en virussen.  Al moet ik toegeven dat ik in twijfelgevallen toch nog even de veearts moet raadplegen.

Voor deze zelfstandige controles hebben we een moderne Trinocular Microscoop aangekocht, zodat we eventuele foto’s kunnen maken van deze onderzoeken en doorsturen naar de veearts, indien nodig.

Openingstijden

Maandag

-

Dinsdag

-

Woensdag

-

Donderdag

-

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

-

Adresgegevens

Ons adres:

Reststraat 11 3940 Hechtel

GPS:

51.11855287103713, 5.380084978831064

Telefoon:
Website:
Navigeer direct
Ga naar Boven

De Koi en vijvergids voor Nederland & België

Compleet en actueel….
Vijverwinkels, Koiwinkels, Vijveraanleg, Vijvers op maat, Japanreizen, Groothandel, PVC, Koi- en vijver webshops
Vijvercheck, Filtersystemen, Vijveroverkapping, Kwekers, Spiegelvijvers, Zwemvijvers, Koivijvers, natuurvijvers.

Vragen?