Koihunting live verslag 2017 / 2018

Onze Japanreis vindt minimaal 2 keer per jaar plaats. Bij de reis inbegrepen zitten 2 dagen Tokyo. Deze Koihunt richten we ons extra op de selectie van Jumbo Tosai. Er zijn nog enkele plekken vrij voor zeer scherpe prijzen. Mail voor de mogelijkheden naar info@koicenter.nl

Bent u op zoek naar die speciale Koi?

U kunt ons dan geheel vrijblijvend een zoekopdracht meegeven wij houden u vanuit Japan middels e-mail / foto’s en of video’s op de hoogte. Een zoekopdracht is al mogelijk vanaf €195,-
Wij gaan dan speciaal voor u op zoek naar die speciale koi.
Mocht u na aankomt in Tiel toch niet tevreden zijn dan bent u niet verplicht om deze koi af te nemen.

Klik hier voor uw zoekopdracht

Loading…

Bij Koicenter Tiel uw Koi direct geheel vrijblijvend reserveren:

  • Direct vrijblijvend reserveren Kies hier uw Koi;
  • Maak uw keuze en klik op “Reserveer of stel een vraag
  • Koicenter.nl zal vervolgens uw Koi geheel vrijblijvend reserveren;
  • Bij binnenkomst Koi ontvangt u van ons een bericht;
  • Geheel vrijblijvend plannen wij met u een kijkdag.

Dag 1 Koicenter Tiel

De reis was zeer voorspoedig verlopen en de 11 uurtjes vlogen voorbij. Het enige nadeel was de treinverbinding richting Nagaoka want daar liepen we enige vertraging op omdat de treinen niet gunstig op elkaar aansloten. We kwamen rond 14.30 uur aan en hadden niet heel veel tijd meer voor de kwekers maar hebben er toch een paar bezocht. We hebben leuke Tosai gevonden en een aantal Nisai bij Aoki geselecteerd.

Morgen hebben we de hele dag dus benieuwd wat we allemaal te zien gaan krijgen.

Tot morgen!

Koi direct geheel vrijblijvend reserveren bij Koicenter TielKlik hier..

Dag 2 Koicenter Tiel

Vanmorgen vroeg onder begeleiding van een tv ploeg die een stuk over koi maken, begonnen bij een van mijn favoriete kwekers Toshyaki van de Matsunosuke Sakai koifarm. Wij hebben al hele goeie resultaten geboekt met koi van deze kweker in onze opgroei faciliteit dus Jumbo Tosai staat wel hoog op mijn lijstje. Eenmaal aangekomen en na even bijgepraat te hebben vertrokken we naar het bassin waar hij voor ons een aantal Jumbo Tosai had geselecteerd. Ik was gelijk aangenaam verrast van deze Tosai en begon te selecteren. We hebben hier 12 Jumbo Tosai geselecteerd van 30-35 cm en pas 10 maanden oud! Ik heb dan ook direct geregeld om deze week nogmaals Jumbo Tosai te gaan afvangen zodat we er meer kunnen selecteren.

Lees hier het complete verslag…

Koi direct geheel vrijblijvend reserveren bij Koicenter TielKlik hier..

Dag 3 Koicenter Tiel

Dag 3 van onze Koihunt is alweer aangebroken en we begonnen de de dag bij Marudoh. Hij had een leuke aanbieding gedaan met een aantal eenkleurige koi zoals Chagoi, Ginrin Chagoi en Yamabuki van 25-30 cm. Eenmaal aangekomen en na het aanschouwen van deze vissen besloten we er 100 aan te kopen en deze komen zeer gunstig in de verkoop rond 89,95 euro. Volgende stop was Hirasawa en yoshiyuki nam ons mee door de bergen om alle koihuizen te bekijken. Met ons vieren in de hele kleine Japanse auto gepropt over kleine steile bergwegen. Het was zeker de moeite waard om alles te bekijken want we kochten hier Chagoi, Karashi, Mukashi HQ Tosai en een hele speciale en mooie Kanoko Asagi van 4 jaar oud.

Lees hier het complete verslag..

Koi direct geheel vrijblijvend reserveren bij Koicenter TielKlik hier..

Dag 4 Koicenter Tiel

Vanochtend zijn we onze Koihunt begonnen bij Oofuchi. Deze kweker heeft een zeer brede kweek aan variëteiten en ondanks dat het daar vaak een zooitje is zijn de koi daar altijd super gezond en mooi. We zullen van zijn mix een aantal boxen naar Tiel laten komen. Volgende stop was Wada en deze kweker staat voornamelijk bekend om Asagi maar heeft ook dikwijls andere aparte vissen zwemmen voor leuke prijzen. We bowlden hier 12 Nisai waarvan 3 hele speciale Chocolate Mukashi! De Mukashi ogon alleen dan chocolade goud van kleur. Heel apart! Murata ligt op 5 minuten afstand van Wada en sitcom het top segment Gosanke.

Lees hier het complete verslag..

Koi direct geheel vrijblijvend reserveren bij Koicenter TielKlik hier..

Dag 5 Koicenter Tiel

Eindelijk konden we na een aantal dagen van regen weer vertrekken naar de kwekers met een aangenaam zonnetje. We hebben de komende dagen veel afspraken staan voor handpick van koi waardoor we vandaag eigenlijk een vrij rustig schema hadden. We begonnen vandaag bij Miyatora en we kregen het voor elkaar om daar te mogen handpicken in zijn betere Tosai bassin. Ik selecteerde hier een 85 tal Tosai zoals doitsu gosanke, kohaku, showa, platina en Hi utsuri.  We zijn ook nog even bij Isa langs geweest om de afspraak te bevestigen voor het handpicken van zijn Tosai.

Lees hier het complete verslag..

Koi direct geheel vrijblijvend reserveren bij Koicenter TielKlik hier..

 

Koihunting Impressie

Dag 2 IMPRESSIE

Dag 3 IMPRESSIE

Dag 4 IMPRESSIE

Dag 5 IMPRESSIE

Video

VIDEO

VIDEO

VIDEO

VIDEO

Vragen?